Love is in the air....

Härliga höst! Elliott drar som en galning när vi är ute och scannar febrilt av marken och gnäller mer än vanligt är vi är inne så vi gissar att det är en tik som löper någonstans. Han är ju stora killen nu! Samtidigt hänger grannens flickkatt utanför dörren och kråmar sig och vill att våra killar ska komma ut. Ledsen gumman, men de kan inte hjälpa.....fast en av grannskapets kattpojkar kom och löste den saken lite senare. Men Henrik och jag väntar inte barn. Än så länge iallafall :)

Tycker att den där spökperioden som enligt böckerna skulle ha kommit typ i somras har kommit nu. Han stannar ofta på promenader, särkilt kvällstid. -Du matte, det DÄR ser läskigt ut! Jag tycker att vi stannar. Ja, vi stannar absolut!  (99% av gångerna en människa eller två på gångbanan) Så så stor är han väl inte :)

Här är bilder från gårdagens långpromenad:

image272
Fina killen med lite dreggel på nosen så där som det ska va´....

image275
Hade jag dreggel på nosen sa du? Vänta lite, jag ska bara...tvätta...lite...Nu då?

image276
Elliott matchar höstfärgerna. Fina killen!


image278
Snyggare kan ingen vara...eller hur den nu var den där psalmen...

image279
Kommer du någon gång eller? Elliott tycker inte alltid jag är så rolig de promenader som jag har med kameran...

image280
Inne i stora vackra skogen.

image281
Fånga löv som flyter förbi.

image282
Här kommer en bildserie. Elliott kolar in löv och andra saker som vanligt när plötsligt......

image283
......oooaaaahhhh! Han trillar i! Helt oplanerat kan jag intyga.

image284
Men han lyckas draaaa sig upp trots att det var rätt djupt just där!

Höstvecka på Småskär

Här kommer en jättesnabb uppdatering på vad som hänt sedan sist. Min pappa opererade aortaklaffen i hjärtat igår och det gick bra. Nu är det bara att hoppas att resten går bra också. Ni får gärna skänka honom en tanke. Då han opererades här i Umeå kommer min lillasyster med pojkvän hit ikväll och min storasyster imorgon. Fullt hus i våran 43kvm lägenhet med andra ord och det är även pga allt detta som ni får hålla tillgodo med en hastigt nedskriven up-date.

Elliott och jag har varit på smårskär i en vecka och haft det ljuvligt. Nu så här på hösten är det nästan inga andra stugägare där så han har sprungit lös hela dagarna och levt loppan. Han har badat mycket trots att temperaturen inte varit av det angenämare slaget men han bryr sig inte. Det blåste upp till kuling men han simmade ut bland vågorna ändå. Han har varit med och plockat svamp och lingon, något som kanske inte riktigt föll honom i smaken. Han snodde en kantarell då och då, inte för att han tycker om dem utan mer för att få en reaktion toro jag. Lingon gick han med på att äta efter ett tag men de är inte lika populära som blåbär. Han var med ut när vi tog up nät också och han var helt övertygad om att det var hans jobb att hämta upp bojarna som markerade var näten låg. Jag fick hålla i honom för att hindra honom från att hoppa i. När fiskarna kom upp så darrade hela han och gnällde i extas. Läskiga saker det där. Han visade dock inget intresse för att äta dem. Slemmigt!

Här kommer några bilder:

image244
Elliott med sin nya flytväst på bryggan innan vi börjat åka.

image245
Elliott och jag i båten. Jag med pappas flytoverall ifall någon undrar varför jag ser lite ohipp ut.

image246
På väg in i våran vik, Kyrkviken.

image247
På väg ut på utflykt för att plocka svamp.

image249
Elliott har koll i fören.

image250
Pappa, storasyster Andrea och lillasyster Lovisa.

image251
Här plockas och rensas det svamp!

image252
Och här med. Det ser ut som att vi börjar bli lite less......Elliott hämtar pinnar i bakgrunden.

image253
Dagens skörd. Vi har nog aldrig plockat så mycket kantareller här uppe.

image255
Elliott på sjöboden där han spenderade mycket av sin tid.


image258
Fikastund på svampturen.

image259
Vackra killen på sjöboden igen.

image260
Lingonplockning. Så där lagom roligt tyckte Elliott. Han höll till på "basecamp" innan han gav upp och började gå och äta lite lingon. "Men jag tycker faktiskt bättre om blåbär, det är bara för att jag inte har något annat att göra!"

image261
Tjolahopp, här kom en våg!

image262
Ehhh, det ser lite läskigt ut det där!

image263
Vänta matte....jag har hittat något...det ligger en ...blubb....STEN här, kan du tänka dig!

image264
Elliott hjälper de stora killarna att renovera stugan som pappa växte upp med.

image265
Ja, nämen jag tycker också att det här blir bra, gör så ni.

image266
Vid tjärnen. Snygg nytrimmad svans va? Jag passade på när Henrik inte var med för han är starkt emot att jag ska fara fram med saxen i svansen :)

image268
Stiliga killen!

image269
Svampplockning igen. Denna gång utan systrarna som hade åkt in till fastlandet igen.

image270
Det blåste upp till kuling och vattnet steg. Lite väl mycket då vårat sjöbodgolv hamnade under vatten. Underligt men ganska kul tyckte Elliott. Mindre kul tyckte pappa. Tll höger om Elliott sjöbodgolv och till vänster den riktiga vattenytan.

image271

Svampplockning

Fortfarande sjuk och det blir inte så mycket action på dagarna. Igår började vi dagen med att städa i lill-skogen som ligger precis bredvid oss. En proppfull Ica-kasse blev det med mestadelös plastpåsar men även annat skräp. Usch för dom som slänger skräp i naturen! Efter det projektet var jag helt slut och lade mig och vilade till Elliotts besvikelse. Leka hela dagen är ju hans motto.

Långpromenaden gick sedan väääldigt långsamt för jag kände mig så dålig. Elliott undrade nog om det kunde gååå långsammare. Och det kunde det för helt plötsligt snubblade vi över några kantareller opch då satte mattes svampradar igång. Elliott  förstår inte riktigt det här med svampplockning, bärplockning är han med på för det går att äta men svamp? Varje gång jag böjer mig ner kommer han springandes för att se vad jag hittat. Det inkluderar stora oförsiktiga valptassar mitt bland alla svamparna och en blöt nos som trycks in i handen för att kolla vad jag har där. Han fick istället fick arton tokryck och slängde sig och rullade sig så att svamparna flög och matte skrek (ja, nästan iallafall, jag lyckades i sista minuten rädda kantarellerna).


image243
Dagens fångst.

Ikväll åkte vi ut i skogen för att träna med Åke och Bibbi och syskonen. Vi lade spår, tränade lite lydnad och provade vilt. Lydnaden var det lite si och så med, det märktes att det var ett tag sedan vi tränade med andra hundar om man säger så. Spåret gick bra fast jag tappade en av leksakerna så den ligger kvar i skogen. Elliott tog både truten, anden och ripan. I början fick jag locka honom lite men sedan tog han de andra. På fuktionsbeskrivningen tog han inte kråkan som användes då vilket jag blev förvånad över för han har alltid tagit allt vilt förut (förutom den suspekta älgklöven som jag fick locka med ett tag men alla fåglar). Så nu får vi tina upp de små fåglarna från frysen hemma lite oftare.

Funktionsbeskrivning

Så var det dags för funktionsbeskrivning. Både Henrik och jag har blivit sjuka efter Stockholmsresan där det kramades med sjuka kusiner och dagen till ära öste regnet ner. Således på med superunderställ. yllekalsonger, dubbla fleecar, mössa, vantar och regnkläder.

Elliott och jag var först ut. Vi började med en landdel där apportering, sök och viltintresse studerades. Sedan var det dags för vattendelen där de kollade på vattenarbete och hur de uppträdde när annan hund arbetade. Funktionsbeskrivningen är ju inget test på individen utan för hela kullen och ska kunna göras på hundar som aldrig tränats tinnan. Själv skulle jag som förare mest vara passiv så inga prestationskrav alltså vilket var skönt.

Elliott är ju inne i sin lilla testperiod så här i puberteten så jag har inte tränat apportering på några veckor så jag anade ju lite vad som komma skulle. Som tur var bedömdes inte avlämningarna utan bara arbetet innan och där är han ju duktig. Men sen. Oh my godness! Som jag fick jobba för att få tillbaka hund och dummy. Ännu värre när jag skulle få tillbaka hund med kråka. Ingen passiv förare där inte. Jag var sjöblöt i svett när det hela var över. Just då kändes alla lager med kläder inte som någon hit.



image240
Bibbi, jag och Elliott.


Minisemester

Nu har vi kommit tillbaka efter en minisemester i Stockholm där vi sett Sting and the Police. Grymt bra konsert! Elliott bodde hos Åke och Bibbi och trivdes såklart super. Tre tjejer att busa med (hmmm, ja iallafall två, Cilla kanske man inte busar med så mycket), männniskor han älskar och en stor trädgård att springa i.

Vi åkte buss upp till Umeå och jag sov, få se......ingenting. Så stackars killen fick en väldigt lugn dag när jag hämtat hem honom, jag var mer död än levande. Han var nog trött av allt busande för han sov rätt gott han med!

Dagarna inna vi åkte regnade det massor! Gränsen mellan hav och land suddades sakta ut och när Elliott och jag gick vår skogspromenad vadade vi fram på stigarna. Den beskedliga lilla ån hade antagit forsliknande karaktär. Tur att varken Elliott eller jag har något emot regn och vatten. Utrustad med dubbla fleecar, regnjacka och vantar klarade jag mig fint fast jag hade kunnat ta tjocksockar i stövlarna. Det har med andra ord verkligen blivit höst och värmen har försvunnit.

Imorgon är det dags för funktionsbeskrivning, det ska bli spännande.

Här är några bilder från Åke och Bibbi:

image237
Mys i soffan med Yra och mamma Tuffa och Bibbi.

image238
Elliott och mamma Tuffa.

image239
Fina killen.