Hemsidan är klar!

Nu är äntligen hemsidan klar! Lite småfix här och där är kvar men det mesta är klart. I och med det kommer denna blogg att avvecklas då det finns en bloggsida på nya hemsidan.Där kan ni bla läsa om dagens veterinärbesök......

 Adressen är:

www.goldenelliott.weebly.com

Välkomna!

Elliott 2 år!

Idag fyller Elliott och hans syskon två år! Grattis till alla guldklimparna!

Tyvärr så hade han diarré igår natt (fyra nattliga promenader totalt) och lite i natt så han fick inget gottis alls, inte ens vanlig mat utan bara "snäll-mot-magen-mat" . 

Det känns helt ofattbart att vi har haft honom i två år (ja, minus åtta veckor). Men jag kommer så väl ihåg när vi såg på hemsidan att valparna kommit och sedan mailet där Bibbi sa att vi fick ta en liten valp om vi ville! Jag lovar vi var inne på hemsidan typ tjugo gånger per dag både innan och efter valparna hade kommit för att se om det kommit någon uppdatering. Sedan terroriserade vi Åke och Bibbi och hälsade på de små en gång i veckan från det att de var tre veckor gamla :) Det låter som ofta men det var lååånga dagar tills nästa vecka. Man blev rätt van att bara åka och hälsa på så det kändes jättekonstigt den dagen vi faktiskt skulle få ta HEM honom :)

Tog med kameran för att ta några fina 2-års porträtt men varken Elliott eller batterierna ville samarbeta och de sistnämnda tog typ slut på en gång. Därför blir det här gamla bilder på Elliott från liten guldklimp till stor guldklimp!





















Hundcoachen

Nu ska det klagas. Ja, då har de första programmet av hundcoachen varit. Jag vet inte vad ni tyckte men jag blev rätt besviken. Jag tycker att han, Fredrik, gav ett mycket stressat intryck men framför allt inte var så bra på att hjälpa hundägarna. Han showade ju mest och visade att han kunde göra det men hjälpte ju inte hundägarna att upnå samma sak. Jag menar att för att hjälpa måste han ju be berätta/visa hundägarna hur de ska göra och sedan SE PÅ när de gör det och kunna säga när de gör rätt och när de gör fel. Annars kan man ju lika gärna se på en film eller läsa i en bok, det är ju appliceringen till sig själv som är viktig. Och svår. Sen är det ju för att hundägaren ska känna att jag klarar det här. Man fick ju se att han skulle komma tillbaka till den stackars mannen nästsa gång och göra fler övningar men de borde han ju gjort vid första första besöket, inte bara visa hur han får hunden att sitta vid hundmöten och sedan räcka över kopplet och säga -Det här fixar du! Nej, tacka vet jag Ceasar. Och jag tror inte det blir så många fler Hundcoachen tittar för min del.

Det blir mörkt ruskigt fort these days och har vi inte gått ut på långprommis nr två innan klockan tre stapplar vi (eller bara jag egentligen...) hem i mörkret och snubblar på alla rötter och ser inte lerpölarna (fortfarande gäller det nog bara mig.) Ikväll var det dessutom snorhalt och det är ett av de tillfällen, om än de är väldigt få, som jag tänker att en liten, lätt och  svag hund kanske inte skulle vara helt fel?

Håller på att kämpa med en hemsida och det går sådär. Alltså inte så bra. Problemen är tre. Ett: jag är inte så bra på datorer och dataspråket. Domäner och web-hotell, jag fattar inte skillnaden. Eller kanske nu efter hundra timmars jobb. Fast bara kanske. Två: Jag vill inte betala pengar för min hemsida. Jag vill ha den gratis. Och utan reklam :) Detta har tagit mest tid eftersom jag gjort en hemsida på min Mac och nu inte hittar något sätt att publicera den. Så nu måste jag göra en ny på ett annat ställe. Som är gratis och utan reklam men är ju inte lika snygg som Mac-hesidan. Tre: När jag väl kommit till att börja skriva till de "fasta" sidorna är jag så trött och less på allt vad datorer och att sitta framför datorer heter så jag inte komer på ett dyft att skriva om. När jag ska berätta om mig själv blir det typ: Jag heter Johanna och är 29 år..... Det låter väl roligt? Längtar ni inte tills jag blir klar så ni får läsa allt fantastiskt roligt denna hemsida kan innehålla (eftersom ni inte kan höra mitt tonläge så kan jag tala om att jag är ironisk). Dessutom strök jag sedan åldern eftersom jag nog uppnått en sådan där man inte går ut på internet och skriker ut den. Ja, ja, vi får se när den bli klar.


Klädkammaren

I vår nya lägenhet har vi en klädkammare - alltså ett inomhus förråd som jag tjatat mig till att göra om till klädkammare. Övertalningen gick bra men själva omgörningen var inte smärtfri. Hur som helst, nu har vi en pytteliten klädkammare som man faktiskt kan gå in i och jag tycker jättemycket om den även fast den ger mersmak och jag längtar tills jag kan få en sådan där riktigt stor som finns i IKEA-katalogen.........

Men jag är inte den enda som tycker om våran nya klädkammare, se här:


Ja, här är under "häng"-avdelningen där det får erkännas har samlats en del saker som inte hör hemma i klädkammaren utan stuvats dit just för att klädkammaren inte är så frekvent besökt av gäster. Men där har vi oxå något annat......


....men visst, en liten älskling som ligger och myser bland kuddarna!


Och här har vi hyllorna och trådkorgarna (måste försvara mig och säga att detta är husses avdelning och därför inte riktigt lika prydligt och IKEA-likt som matte vill hade) men här finns även.......


...en till liten älskling :) Och till husses försvar kan jag även tillägga att ibland så möblerar katterna om bland kläderna så att det inte alls är husses fel att allt ligger huller om buller eller på golvet.......

Långpromenad

Första november och minusgrader och ett tunt lager snö :) Vi gick på långpromenad och jag tog med mig kameran vilket var länge sedan. Bilder finns nedan. 

Fredagkväll och storm, vi gick ut och tränade :) Findus följde med och tyckte att apporteringen var roligast. Elliott sitter vid min sida och jag slänger iväg apporten - och genast rusar FIndus dit vilket gör Elliott mycket nervös och frustrerad och vill gärna springa fram på en gång och säga att det faktiskt är HANS apportbock. Så då fick vi lite stadgaträning på köpet. Vi tränar på att han ska greppa och komma direkt till mig, alltså ut och tillbaka så att det blir som lilla l eller stora I och inte som ett U som det var förut då han gjorde en rund sväng och kom tillbaka. (hängde ni med?) Det går fin-fint. Fast för någon dag sedan när vi tränade på em han det börja skymma så mycket att han inte såg apporten..... han fick nosa sig fram till den och då var det uppenbarligen dags att sluta. Igår fick han oxå prova på att hopp med apportbock i munnen, inga problem. 

Vi har börjat öva in hopp och jag kommer att göra det med musmatta. Har provat att ha godis/leksak bakom men det är svårt att plocka bort, han har stenkoll på om jag verkligen lagt någon där eller om jag luras. Kanske har jag gått för fort fram men jag kommer nog ändå gå över till att använda musmatta så att jag får drivet från mig utan att locka med att belöningen redan ligger framme.

Som ni märker börjar vi med lite nya moment, vi kommer lägga de andra på hyllan ett tag så att det inte blir för tradigt. Svängar i fot och greppning i apportering tränar vi på till nästa gång men sedan kommer linförigheten, apporteringen och inkallningen få vila och inte användas i annat än länkning. Nya moment att träna på är hoppet som vi ju börjat med och sedan blir det kanske ställandet och krypet? Har inte riktigt bestämt men jag märker att det känns kul att gå vidare, är rätt less på de tre vi hållit på med speciellt linförighet, seriöst det kan man ju nöta tills man dööööör. Men nu sitter det så pass bra att vi kan göra andra moment där det ingår. På träningarna med gruppen kommer vi börja träna på tandvisning och platsliggning så det är bra. Platsliggningen är jag inte jättenervös inför, han är rätt bra på det, kanske lönen för all stadgaträning jag gjorde med honom som liten skrutt. Men tandvisningen, där kommer vi få jobba......

















Alltså, jag vet att alla hundägare säger detta men jag har faktiskt världens vackraste och finaste hund!