Lilla Lykka!

Igår var vi och hälsade på Bibbi och nytillskottet Lykka. Hon var hur söt som helst och Elliott var mycket frustrerad över att han itne fick vara inne med oss utan var tvungen att vara ute i trädgården. Men de fick träffas en kortis över staketet så de fick nosa lite på varandra. Lykka är en tuff och busig liten tjej, när Elliott stod och skällde och kikade in genom fönstret så skällde hon tillbaka en gång men bestämde sig sedan för att gå och sätta sig vid Bibbis ben där det var lite tryggare :)

Vi tog en långpromenad med de vuxna hundarna innan det var dags för oss att åka. På vägen ut till Piparböle hade jag lagt ett personspår som vi gick på vägen hem. Det var ett ganska krokigt spår som bla gick förbi ett älgkranium och ut på en myr. Men det gick hur bra som helst. Han plockar inte upp sakerna som ligger utlagda i spåret men han stannar och tittar på mig. Han var inte lika het som han brukar vilket jag nog kan tacka promenad och bus innan för. Spåret hade hunnit ligga tre timmar när vi gick det och det är nog det längsta tid jag låtit ett personspår ligga men det gick ju bra. På ett ställe blev det fel så jag gick tillbaka i mina egna spår, kanske två meter bara,och svände sedan typ som en återgång, definitivt inget planerat. Men killen ringade så fint och löste det helt själv utan problem.

image306
Yra och Lykka.

image307
Lilla tjejen, 8 veckor gammal.

image308
Henrik och Oliver myser i sängen. Oliver äääälskar att ligga nära, nära!

Lite av varje...

Igår var jag och Elliott och tränade med Jimmy och Dana för första gången. Elliott och Dana är ungefär som dag och natt och då inte bara till färgerna. Dana är lugn och stabil och gör allt vad Jimmy ber om (kändes det som ....). Elliott var helt galen och sprang mest runt och hittade på otyg för att sedan skälla konstant när han skulle vara passiv då Dana fick sitt pass. Men vi var på ett helt nytt ställe och med en helt ny mänsika och hund så det var kanske inte så konstigt. Men ibland önskar jag mig en liiiiite lugnare och lättare hund men då är det så skönt att tänka på att Bibbi sagt att de hundar som är jobbiga blir de bästa sen och att Goldens mognar mycket senare än labbar så man ska inte jämföra. Som tur är kan jag även bli lite sporrad av sådana pass, att nu jäklar ska det tränas passitivitet och annat. Vi får se hur det går på kursen imorgon....

   
Se och lär Elliott.      Först UT...................... och sedan IN.

image301
En galen hund som tycker det är orättvist att han är bunden medan Dana får träna.

image300
Fina Dana.

I torsdags var det trimmning hemma i lägenheten. Dock inte av Elliott utan av Henrik.

        
Lockarna föll......och så här blev resultatet.

I skrivande stund är Elliotts uppfödare  Åke och Bibbi på väg ner till södra Sverige för att hämta hem en liten jaktlabbe valp! En liten tjej som heter Lykka. Så snart ska vi åka och hälsa på och mysa med valpmage och känna på valptänder igen! Så kul!

Idag föll även den första snön för säsongen.....som sen övergick til regn :(
Imorgon är det kurs! Spännande, spännande.......

Grattis till Elliotts mamma och bror!

Grattis säger vi först till Elliotts mamma Tuffa och matte Bibbi som förra helgen blev uppflyttade en klass på bruksprovet de gjorde förra helgen. De var även med i lydnadstävling och fick en 2:a. Heja mamma!

image291
Världens bästa mamma! Elliott är nr 2 från höger sett, han ligger lite under om man så säger...

image292
Fina mamma igen, här med just Castor som passar på att snutta med mamma medan de andra sover i valphagen.


Grattis säger vi även till Elliotts bror Castor som bor nere i Visby . Han var denna helg med i en inofficiell utställning och fick en 1:a med HP! Stiliga killen!

image290
Castor som han såg ut när det var valpträff i somras. Här något blötare än vid ovan nämnda utställning :)

Själv så var vi i helgen hos Åke och Bibbi och gick viltspår och tränade lite igen men denna gång med Elliotts andra bror Zico. Åke hade lagt ett spår med återgång till Elliott. Det betyder att när man går spåret går man någonstans tillbaka i sitt eget spår några meter och vinklar sedan av från spåret, så att det blir som ett litet r skull man kunna säga. Lillkillen blev lite konfunderad och sökte hjälp av mig och sa -Voff men löste det hela själv. Åke sa att han löste det bra för att vara första gången han gick en återgång. Duktiga killen!

Sedan tränade vi lite linföring och inkallningar. Elliott ville först inte komma på inkallning utan sprang runt till alla och ville leka men sedan Bibbi sagt åt mig att ta i lite mer på mina korrigerngar kom han så fint. Det är så nyttigt att få träna med andra hundar och att ha någon som ser på och kan tala om vad man gör rätt och fel. Vi har förresten kommit med på en kurs som labbe-klubben har. Den börjar på söndag och det ska såklart bli jätteroligt!

Viltspår och träning

Idag åkte vi ut till Piparböle där Elliott och Terrace först gick vilspår som Åke lagt ut på morgonen och Bibbi gick med innan fortsatte vi med lite träning i trädgården där Bibbi hjälpte oss.

Viltspåret gick jättebra för båda killarna. Elliott tog alla fyra vinklarna utan problem och han är inte heller lika het som när vi går person spår. Precis bredvid spårslutet hade en annan bil parkerat och hade hundar med sig så det blev lite distrahering på slutet men det gick bra ändå.

På träningen gick det också bra, vi fick lite nya övningar av Bibbi som vi ska öva på de närmaste dagarna. Kul! Det är alltid skönt att få hjälp med inspiration när man har svårt att komma på nya övningar själv.

Sen blev det såklart bus medan vi människor fikade Bibbis nybakade muffins (mums!) och Elliott tyckte det var störtkul såklart!. På vägen hem stannade vi och tog en liten promenad i höstsolen. När vi var på väg tillbaka mot bilen tyckte jag Elliott sprang lite väl långt före så jag gick en bit in i skogen och gömde mig. han brukar inte alls ha några som helst problem att hitta mig, oftast kommer han och tittar till mig innan jag ens hunnit gömma mig men denna gång sprang han fram och tillbaka flera gånger men stannade på stigen och tog inte upp vittringen av mig. Jag väntade så l'nge och satt så still så helt plötsligt kom det en rödhake och satte sig en meter ifrån mig i höjd med mitt huvud. Jättevacker. Tills slut visslade jag lite och ropade på honom. Då hör jag honom skälla borta ända borta vid bilen......Hmmm, inte riktigt vad jag tänkt mig men rätt smart tänkt av honom ändå.

Här lite bilder från dagen. Jag har inte lärt mig, eller försökt ta reda på, hur man gör för att förminska bilderna som jag tagit i stående format så ni får hålla tillgodo med dessa stoooora bilder.

image285
Elliott med sin klöv efter viltspåret.

image286
Lite försök till porträttbilder. Här från sidan......

image287
...snett framifrån....

image288
...nästan helt framifrån........

image289
...och från andra sidan. Här var det en nötskrika som kom och skrek och kollade vad vi gjorde. Elliott tyckte att vi hade tagit nog med kort och sprang och jagade iväg den.