Midsommar på Småskär

Nu är vi hemma igen efter en helg i skärgården. Elliott har åkt båt för första gången. Han var superduktig och jag tror faktiskt att han tyckte det var kul. Han sniffade i luften och stod ofta i fören eller ut över relingen. När han inte gjorde det rullade han ihop sig på golvet och sov. Nemas problemas. 

Ute i stugan har han badat och blivit myggbiten. Myggen verkar dock inte bekomma honom särskilt. Jag får erkänna att jag underskattat killen, han har varit överraskande duktig på att ta sig fram på kullerstensåsar, steniga stränder och höga klippor, något som jag undrade lite över hur det skulle gå (faktiskt även innan jag skaffade hund efterom jag vet att stora delar av sommaren tillbringas på Småskär). Jag är nog lite hönsig av mig, kommer ihåg hur jag daddade katterna när de var små och trodde att de skulle dö av minsta lilla. Jag har blivit härdad nu. Lite iallafall. Elliott har nog fått sin beskärda del av dadd han oxå när han var mindre. 

Men att härdas är inte bara bra. Jag har numera en ganska lugn attityd till saker Elliott stoppar i sig, han har ju ätit det mesta och det har gått bra. Kommit upp eller ut på det ena eller andra sättet. När han var liten fick jag panik av minsta lilla han åt som egentligen inte var till för att ätas så lite framsteg har jag ju gjort. Men nu i måndags så kom en silikonpensel ut - som han stoppade i sig i påskas! Den trodde vi kom ut just i påskas men eftersom han sprang så mycket lös i skogen då och vi inte hade lika bra koll på bajset som när vi plockar upp i påse så hade vi ju inga bevis. Och nu kom den ut. Antagligen har det varit den som orsaka magprobem, kräkningar och dålig andedräkt. Så nu ska vi ge honom någon vecka till på samma foder och Stomax pulvret som vi började med för ett tag sedan och se om det räcker eller om han har något annat oxå så vi ändå måste byta foder. 


image195
Elliott på sjöboden.

image197
Elliott och Henrik badar.

image198
Elliott simmar runt och jagar spigg.

image199
Blöt, smal hund med långa ben.

image200
Vattendjuret Elliott.

image201
Vår lilla våtservett.

image202
Elliott badade mest hela tiden, vi andra (här lillasyster Lovisa och Tommy) höll oss på torra land. Som efter ett tag inte var torrt längre efter Elliotts alla skaka-av-sig besök.

image204
Elliott hämtade en pinne, en STOR pinne. Titta husse!

image205
Henrik och Elliott i båten på väg hem.

image206'
Mina två älsklingar!


Veterinärbesök

Nu är vi uppe i Luleå och bor på landet hos Henriks föräldrar . Elliott går skogspromenader och badar i sjön. Idag hittade han en rutten gädda som han sprang omkring med, mindre kul (tur att det var husse som var ut med honom..... :) Än så länge har vi legat lungt med träningen men både spårsele och dummies är med. Fast sommarens stora projekt är ju att så inkallning och stanna att fungera bra.

I morgon åker vi antagligen ut till pappas stuga i skärgården. Hoppas verkligen att det går att ha Elliott där så att vi kan vara mycket där i sommar. Problemet är att det är en liten fiskestugsby där stugorna står nära varandra utan direkta tomter. Och Elliott tycker ju så mycket om andra människor så jag kan se honom springa ön runt och hälsa på alla, vare sig de vill eller inte.......

Vi var till veterinären i måndags men det var inget fel på halsmandlarna som jag hade hoppats (då det bara varit att få antibiotika och så skulle det bli bra) utan han fick diagnosen "Sjukdom-ospecificerad" Så nu ska vi dra igång hela byta foder och se om det blir bra projektet. Blä. 860:- fattigare och inte så mycket klokare.


image186
Bus i gräset medan matte pluggar.

image187
Stiliga killen.

image188
Tjoho! Leo och Elliott (ja, och Edvin) tillsammans i Elliotts biabädd. Elliott gick dock därifrån efter ett tag, han tyckte det blev trångt.....

image191
Elliott fick besök av brorsan Zico och de busade runt i blåbärsriset medan respektives mattar kämpade med myggen.

image193
Elliotts nya favirotleksak. Han tar tag i snöret och svänger runt med bollen och snurrar  själv....Ser superkul ut men man får se upp så man inte får sig en smäll av bollen. Har hänt och gjorde ont.

Rösta!

Alltså, vi har varken dött eller gått i dvala men datorn vägrar ta emot bilder från min kamera. Den säger inte att det inte går, den svara bara med tystnad och vägran. Jag tror att det är fullt på hårddisken (detta har den klagat på) men jag har ägnat åtskilliga timmar till att försöka fixa mer utrymme och bränna de bilder jag har på cd men det är så fullt så det går inte att göra någonting alls. Följdaktligen inga bilder och då känns det inte lika kul att rapportera vad vi gjort. Bilderna får komma senare......

En kort resume. Jag har sommarlov. Det känns underbart skönt och nu ska vi träna massor i (Elliott alltså, själv ska jag ta det lugnt.) Henrik har badat mycket med lillkillen vilket resulterat i att hälften av våra leksaker flutit bort eller befinner sig på sjöns botten. Grejerna jag beställde har kommit, superkul. Spårselen är en aning för stor ännu, det är hans lilla förbröst som skulle behöva växa och fylla ut den lite mer. Tyvärr har vi inte tagit premiärtur med den. Får öva lite på att ha på den först, han var inte störtförtjust när vi provade den. Jag har lämnat alla killarna här  och varit uppe i Luleå över helgen då min syster tagit studenten, det var jättekul. Hann även med en genuin tjejkväll, underbart.

Henrik är med i final med ett av  sina band. De kan vinna två studiodagar och en spelning på Luleå-kalaset. Lyssna gärna och rösta - helst på Henrik förstås - på
http://www.nsd.se/material/noje/rostaindex.htm 
De heter Clay och har låt nr.9 som heter Life fading.

Vi skulle ut till Åke och Bibbi för apporteringsträning och spår (intro av selen + linan) idag men det bara regna och regnar. Kanske blir det uppehåll så att vi kan åka senare....hoppas! Katterna har sovit i sängen hela dagen medan Elliott fortfarande tycker att vi ska vara ute. Helst massor. Så vi har varit konstant blöta hela dagen känns det som. När man har torkat är det dags att ge sig ut igen....