Slapp i soffan....

image352
Elliott och husse slappar i soffan framför tv:n :)

Förändringar

När vi nu haft hund i snart ett år så är det ju en hel del som föräntrats i våra liv. Här följer några exempel:

- I alla, och då menar jag ALLA jackor och byxor ligger minst 2 bajspåsar.
- I frysen ligger numer en kråka, en tärna och en älgklöv.
-Golvytan i våran 43kvm stora lägenhet upptas nu av en tiondel biabädd. Sedan Elliott kom har vi även fått införskaffa ett stort plyschmonster till klätterställning så att katterna får ha sin mat ifred. Denna tar upp ca 4 KUBIKmeter.
-Vi äger numera elvatusen olika koppel och artontusen olika halsband.
-Hallgarderoben där vanliga människor har ytterkläder och andra saker är hos oss fylld av hund och kattmat, spårlior, spårselar, dummys, apporter, hundleksaker, snitslar och andra hundprylar.
-Ett visst antal klädesplagg har fått ett mer och mer schweitserostliknande (prova stava själv så får ni se hur lätt det är... ) utseende. Trenden har dock minskat med valpens ålder.

Det har inte bara tillkommit utan även försvunnit saker och ting:

-Ett stort antal sockar har fått sätta livet till. Även diverse underkläder men det kanske man inte ska skriva i en blogg.
-Ett visst antal kilon har faktiskt försvunnit från mig.
-Liten snygg svart sportig bil har försvunnit till förmån för stor, rymlig, gammal, röd bruksbil.
-Ett antal, även här fler en, av den underbara uppfinningen öronlappar har pulveriserats till mattes förtret
-Ett enormt antal mackor, kakor och filtallrikar har så att säga försvunnit ner i "fel" mage
-Plats i sängen. Henrik och jag sover ien 120cm säng och det är mysigt. Katterna tycker oxå om att sova där. Elliott får INTE sova där utan det är tänkt att han ska hålla sig till de för en förmögenhet inköpta biabäddarna. Nu på sistone har han dock börjat krypa upp när vi sover och lägger sig lääängst ner i sängen så att man endast känner honom med ena tån och tror att han är en katt.
-Mynt i valören svenska kronor. Vi vet inte exakt hur mycket som spenderats och det är nog bäst att vi inte får veta  heller. Jag gjorde dock en uträkning i somras och då slutade summan på ca 18000kr (inklusive själva Elliott). Men det har tillkommit en del sedan dess......... Tur att vi är studenter och har massor av pengar :)

I början av veckan var vi ut till Åke och Bibbi där Bibbi hjälpte mig att trimma Elliott (det betyder att Bibbi gjorde allt jobb och trimmade medan jag stod och tryckte i godis i lilleman så att han skulle stå still). En halv godisburk senare var han så stilig så! Än en gång tack Bibbi!

Försökte ta lite bilder på dagens promenad där man såg nytrimmade delar.

image343
Nytrimmad på bringan och byxorna.

image346
Här syns det oxå ganksa bra, inte lika lurvig som föut

image344

image345
Myren har frusit och håller nästan att gå på dvs Elliott springer på men jag sjunker ner ibland.

image347
Elliott älskar vatten, det spelar ingen roll att det är minusgrader och snö :)

image348

image349
Elliott hittade den här lilla rackaren och tyckte den var väldigt rolig. Jag känner inte igen den men å andra sidan så hajar jag till och tror att jag ser någon spännande rovfågel varje gång jag ser en kråka i luften (de är ju så stora!) så jag blir inte förvånad om det är typ Sveriges vanligaste fågel näst efter grönfinken eller så.

image350
Det började bli trångt i biabädden så lagom till Elliotts ettårsdag köpte vi en ny storleken större och flyttade in den gamla i sovrummet där hans madrass som legat förut. Därav det ökade antalet kvadratmeter biabädd. 
 
image351
Och den nya stora biabädden används flitigt........... :)


Elliott fyller 1år!!!!

Idag fyller Elliott ett år, hurra! Grattis till honom och alla hans syskon!

Förra våren-sommaren blev diskussionerna om att skaffa hund mer på allvar och vi bestämde oss för att skaffa hund sommaren -07. Från början gick det inte så bra för mig och Henrik att hitta någon ras som passade oss båda, vi hade helt olika smak. Henriks favorithund var Golden Retriever men jag ville ha en hund med lite mer go i sig. Men en dag såg jag en annons om jaktgolden, som jag aldrig hade hört talas om tidigare. Efter ett intesivt letande och läsande på internet så gick jag med på en golden, om det var en jaktgolden! Letandet fortsatte, nu efter en kennel som verkade bra. Problemet med goldens av jaktlinjer är att det inte kryllar av dem i de norra delarna av Sverige. Jag mailade och ringde olika kennlar med både trevligt och mindre trevligt bemötande. Vi hade till slut tre kennlar i Stockholmsområdet som vi skulle åka och hälsa på i samband med ett bröllop i storstaden. Men bara någon vecka innan vi åkte såg jag av en slump på Golden klubbens valphänvisning en kull av en hund jag kände igen. Och de bodde 1½mil utanför Umeå, för bra för att vara sant! Problemet var bara att den kullen skulle komma till vintern och vi hade tänkt ha valpen på sommaren då jag kunde vara ledig. Efter lite diskussioner kom vi fram till att det kunde funka om Henrik, som lägligt nog tog sin examen just då, var ledig ett tag innan han började jobba. Henrik var fortfarande lite tveksam men efter ett besök ute hos Åke och Bibbi och Tuffa var han såld och vi fick även godkänt av Åke och Bibbi som valpköpare!

Efter en låååång väntan fick vi för ett år sedan beskedet att sex små valpar fötts. Vi hade tingat en tik men det blev bara en liten tik och hon var redan tingad så då beslutade vi oss för att ta en liten kille istället. Nu var vi tvungna att vänta i tre veckor på att de små liven skulle bli lite större så att de kunde ta emot besök och de tre veckorna kändes som de längsta i mitt liv. När det sen blev grönt ljus för att hälsa på så var vi i valphagen ungefär en gång i veckan. Tack Åke och Bibbi för att vi fick komma så ofta! Tack även till alla som lånde ut sin bil till oss eftersom våran egen var fast i verkstaden där det blivit inbrott.

Det var ju inte vi som skulle välja valp utan Åke och Bibbi skulle välja åt oss men jag fick ändå några favoriter. När valparna var sju veckor ringde jag Bibbi som sa att vi skulle få den lilla mörka, en av de som var mina favoriter!

Dagen vi skulle hämta honom kändes det helt overkligt att vi skulle få TA MED honom denna gång, inte bara hälsa på. Han gnällde lite i bilen på vägen hem men sedan somnade han i min famn. Följande veckor sov vi skift, det var som att ha en liten bebis hemma fast en mycket mobil sådan. Han vaknade ca tre gånger per natt, antagligen så störde katterna honom. Och katterna ja, de var MYCKET skeptiska till denna nya lilla varelse som verkade ha kommit för att stanna. Oliver vägrade komma in den första tiden så vi fick helt sonika gå och bära in honom varje kväll. Elliott tyckte däremot att katterna var jätteroliga. Vi hade valp-säkrat hela lägenheten men Elliott har inte varit så farlig på att tugga på saker. Mest fötter och byxben gick han hårt åt i början. Katterna har faktiskt förstört mer saker än vad Elliott har gjort.

Efter den första tiden som hundägare kudne jag konstatera att det mesta som stod i hundböckerna inte alls stämde in på denna lilla kille. När vi var ute så gömde jag mig ifall han gick för långt bort (det står att valparna då ska bli oroliga och gnälla men man ska inte komma fram ändå utan vänta tills de letar upp en ). Rädd och osäker? Inte då, han brydde sig inte ett skvatt om att jag var borta utan lallade på och skuttade sedan hem till dörren (han lärde sig snabbt vart han bodde). För att få dem att släppa byxbenen stod det att man skulle gäspa för att visa at man inte ville leka. Som vi gäspade den första tiden! Valpar ska ju även sova väldigt mycket, men inte Elliott, ahn var som en liten Duracell-kanin.

Men det var helt underbart att ha blivit hundägare. Omtumlande men underbart. Här kommer några bilder från lillkillens första år, mest från när han var liten:

image320

image321

image322

image339

image324

image325

image323

image326

image327

image328

image329

image330

image331

image332

image333

image334

image336

image338

image335

image340

Tack Åke och Bibbi för att vi fick förtroendet att förvalta denna skatt! Han får oss att skratta varje dag och gör det roligare att leva. Iblnad är det jobbigt att vara hundägare men han är värd varje minut och krona!

Höstlov

Henrik har haft höstlov så vi har varit några dagar uppe i Luleå. Vi åkte upp til IKEA i Haparanda och Elliott fick följa med och sitta i bilen. Han var så duktig så. Henrik och Elliott gick över till Finland och bajsade lite (ja, bara Elliott såklart). När vi lastat in grejerna och tog en sista sväng på Fabriksbutiken passade Elliott på att äta upp alla kokosbollar som Henriks föräldrar köpt :) De stod lägligt i påsen bredvid honom och att känna doften av dem genom plastförpackningen var ju inga problem. Nio kokosbollar lättare åkte vi hem med fullastad bil.

Vi har för övrigt köpt en ny bil. Eller ny för oss iallafall. En röd Volvo 745 är nu våran. Vi behövde verkligen en kombi så att alla skulle få plats, nu ska Elliott få en bur i bagageutrymmet och vi kommer fortfarande ha halva utrymmet kvar att använda.

Vi har hunnit vara två gånger på allmänlydnadskursen och det känns jättebra. Vi får läxor varje gång :)

Här några bilder från kursen samt frost och snöpromenader i Luleå:

image309
Jag vet att du har godis i handen, snälla får jag.........

image310
Genomgång i slutet av kurstillfället. Elliott tycker att det är sååååå tråkigt och jobbigt attt bara sitta still och vänta så han suckar och gnälller och rullar sig och skäller.

image311
På väg ut på promenad med husse och matte. Tjohoo!

image312

image313

image314

image315

image316

image317

image318

image319
I skogen där Elliott snusade och spårade på marken och var mycket misstänksam. Färska spår av älg förklarade varför. jag var väldigt nöjd med att han höll sig nära och inte stack iväg.....

Imorgon fyller Elliott 1år!