Besök i Piparböle

Idag åkte vi ut till Piparböle och tog en promenad med Bibbi och hundarna. Det var längesedan vi var där sist och Elliott tyckte såklart att det var jätteroligt. Det var även första gången han fick träffa Lykka, ja han har fått nosa på henne tidigare men nu fick de BUSA!!!!! Elliotts ben märktes av litegrann i slutet av promenaden men inte farligt.Vi fick en DVD med Elliott från valptestet när de var sju veckor som Åke filmade och nu kämpat med att sätta ihop åt oss valpköpare. Vi har redan hunnit se den en gång och gud så söt Elliott var, liten och knubbig! Tack så mycket Åke!

 Ikväll ska vi ta oss till Bräntberget på öppen träning så killen är förhoppningsvis i allafall liiite trött ikväll :) 

image465
Bibbi och hundarna nedanför deras hus i Piparböle. Lykka fick stanna i verkstaden med Åke.

image466
Mamma Tuffa i blåsten.

image468
Hopp efter liten snöboll. Elliott är sprattelgubben i mitten.

Lugna gatan

Elliott haltar nu bara lite och vi kan börja ta vanliga promenader igen. Långpromenaderna får vänta ett tag till och kopplet får sitta på än så länge. 

Annars händer inte så mycket. Vi njuter av vårsolen och håller på att bryta benen på våra små promenader eftersom det är så himla halt. Vi planerar inför flytten och kollar priser på saker vi vill köpa. På önskelistan står bla diskmaskin och bredare säng (platt-TV och skinnsoffa med divan skulle jag också vilja ha men detta får vara en realistisk önskelista). I påsk bär det av till Ikea!

Vi övar på inkallning som var läxan från Eva-Karin och Elliott tycker mycket bra om uppgraderingen till korv och köttbullar som belöning. 

image462
Elliott tycker inte Findus är så läskig längre och FIndus tar alla tillfällen att gosa. Ligger Elliott på golvet kan han komma och slänga sig ner bredvid som här.

image463
Oliver är redo för flytt! Han älskar att krypa in i väskor, lådor och påsar.

image464
En liten katt-knut. 

Flytt på G

Är nu hemma efter en långhelg i Gävle där jag träffat mina systrar och min far. Det var riktigt skönt att resa iväg en stund. 

Elliotts ben blir bättre även om han fortfarande haltar litegrann. Han får bara kortare koppelpromenader men han tar det faktiskt bättre än vad jag trodde att han skulle göra. Igår var vi på vår första privatlektion med Eva-Karin. Vi pratade och planerade bara så killen fick sitta i bilen första lektionen. Vi har fått läxa och första projektet blir att få till inkallningen bra så att oskyldiga skogspromenerare slipper bli överfallna av en lycklig hund som vill visa exakt HUR glad han är över att träffa just dem!

Annars är väl den största nyheten att vi ska flytta! Rent energimässigt kanske inte vad jag planerat för våren men Henrik ville verkligen inte bo kvar här och vi hittade en annan lägenhet som passade våra knepiga behov (bo nära skog för katterna, egen ingång för katterna samt nära skolan så att vi har en chans att promenera Elliott på lunchen. Det kanske inte låter som så stora krav men tro oss det är inte många lägen som uppfyller dem.) Det känns iallafall bra och den första april går flyttlasset. För dem som kan Umeå är det Tomtebo vi ska flytta till, längst upp mot skogen så det blir nog bra. 

Världen är liten och i Henriks nya klass på 12 personer går en kille som heter Johannes och har en golden och han vet vem Elliott är, han träffade honom som valp och var faktiskt med på valptestet som gjordes vid 7 veckors ålder. Han är "svärson" till Barbro som gjorde valptestet , funktionsbeskrivningen och som även varit med på kursen vi gått nu senast. Hunden han har heter Hippo och han är bror till Cilla som är en av Åke och Bibbis hundar. Hippo är en stor nallebjörn som tidigare var Barbros och som Elliott träffade i somras då Åke och Bibbi tog hand om honom. Hänger ni med?


image458
Elliott vill vara med när småkillarna busar. Han och Findus busar varje dag. Han är ganska bra på att vara försiktig och buffar runt på Findus mage och Findus daskar till Elliott på huvudet :)

image459
Brottningsmatch!

image461
BusFindus. Här kör Oliver ett Oliver-trick - se ut som att du inte vill busa längre, man kan till och med gå några steg därifrån och sen överraskar man genom att kasta sig över sin motståndare. Han körde stenhårt med detta när han och Leo var små. Det tog ju ett tag innan Oliver växte ikapp då han var en månad yngre så han fick ta till små knep.



Skadad!

Skidåkandet tar sig! Tredje gången sprang han framför mig iallfall halva tiden och jag behövde bara dra honom några gånger :) Vi åkte från Kinabron ner till lekplatsen vid Tomtebo vilket blir iallafall ett par kilometer. Nu har vi dock haft uppehåll några dagar eftersom matte fick en träningsvärk som hette duga och knappt kunde gå ut och gå promenader. Just att sätta den ena foten framför den andra var det som var jobbigast eftersom jag åkte klassiskt (utan draghjälp, Elliott höll ett lite lägre tempo än mig så ingen risk för utslitning av hans unga kropp :)

Igår var vi på sista hundkurs tillfället och då gjorde vi ett litet mini-mentaltest på alla hundarna. Det var HUR kul som helst! Både att se sin egen hund men lika kul att se de andra hundarna för att se skillnader i beteendena. Jag hade tänkt beskriva hur det gick till och Elliotts resultat men min lust att sitta framför  datorn tryter....

I måndags kom Henrik och Elliott in efter en kvällspromenad i skogen och då hade Elliott sprungit och fastnat med ett framben i en rotvälta och skadat benet. Han gnällde, ville inte gå och var väldigt ynklig. Efter att ha klämt och böjt kunde jag dock konstatera att inget var brutet - puuh! Efter samtal med jourveterinären bestämde vi att vi skulle avvakta. Antagligen har han bara sträckt sig och kommer halta ett par dagar. Elliott tycker väldigt synd om sig själv och ligger och gnäller för att vi inte gör roliga saker utan måste vara stilla och bara gå på pyttepromenader. Ibland skriker han till när det gör ont i vissa rörelser. Jag försöker att inte "tycka synd" om honom så att det blir värre. 

Egentligen skulle vi haft våran första träff med Eva-Karin idag men det blir ingenting då Elliott är skadad utan vi kommer träffas nästa vecka istället. 

image456
Både Findus och Oliver kommer och tittar till Elliott. Findus har blivit stora killen!

image457
Lilla sjuklingen ligger och vilar.