Hm......

Sa jag att det skulle ta en vecka att komma iordning? Ha, ha, HA, HA, HA!!!!

Det kommer ta mycket längre..........

Nya lägenheten före inflyttning

Här kommer några bilder jag tog i kväll när vi var där med de första flyttkartongerna.

image488
Så här ser det ut när man kommer in genom ytterdörren. Vi väggen rakt fram svänger "hallen" 90 grader och då ser det ut....

image489
...så här. Första dörren till höger är sovrum, den andra arbetsrum. Första dörren till vänster är en liten klädkammare och den andra är toaletten. Rakt fram är kök/vardagsrum där det är öppen planlösning.

image490
Så här ser köket ut sett från vardagsrummet. Till höger ser ni även dörren till våran lilla uteplats.

image491
Så här ser vardagsrummet ut sett från köket. 

image492
Och här är det pyttelilla arbetsrummet. 

Vårt sovrum syntes ju i det förra inlägget. Nu ska vi bara se till att flytta in och få i ordning allting och sedan ska ni få se bilder på den inredda lägenheten. Detta kan ta en vecka eller så, förhoppningsvis inte mycket längre. 

Flytt, Oslo och aha-upplevelser

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev. Orsaken är en kombination av att jag bara inte orkat och velat sitta framför datorn samt att det hänt väldigt mycket på sistone. 

Jag har varit på långhelg i Oslo och hälsat på min far och Marie samt min syster som var på besök samtidigt. Som alltid kul att vara borta och skönt att komma hem. 

image483
Marie, Lovisa och Pappa den enda soliga dagen. 

image484
De andra dagarna regnade det. Här utanför Den lille kokosbollefabrikken. Norska är ett underbart språk!

Innan påsk hade vi privatlektion med Eva-Karin och det var här den i rubriken nämnda aha-upplevelsen kom. Elliott har alltid haft ganska svårt att slappna av när det händer saker, hans på-knapp är helt klart mer utvecklad än hans av-knapp om man säger så. Han skäller mycket och får lätt överslag och rullar runt, biter i kopplet, sliter i kläderna, hoppar, jagar svansen osv. I början provade vi med att säga åt honom men han gick snarare mer upp i varv då så vi övergick till att ignorera de beteenden vi inte ville ha och berömma honom när han gjorde som vi ville. Men nu är han nästa ett och ett halvt och vi har inte riktigt fått bukt med det hela. Eva-Karin visade oss vad jag skulle vilja döpa till nolltolerans-metoden. Vi ska föröka korrigera honom innan han gått upp i varv. Så vid minsta skall eller tecken på överslag säger vi lugnt nej och korrigerar honom med kopplet, inte ryck men att ta tag så att det blir lite obehagligt. Självklart tyckte jag att det var hemskt att se Eva-Karin ta tag så i kopplet på min lilla kille men samtidigt förstod jag vad hon menade. Han har tidigare inte förstått vad vi velat men märkt att vi blivit arga och irriterade och då blivit ännu mer frustrerad. Nu blir det istället mer tydligt att vi inte tycker om eller vill att han beter sig sådär. Jag såg framför mig alla Ceasar-program jag sett när ägarna tycker att det är så hemskt när Ceasar "bestraffar" deras hundar och Ceasar förklarar att han korrigerar, inte bestraffar, och att det är taskigare mot hunden att inte låta den förstå vad man menar. Så nu kör vi stenhårt på nolltolerans och det fungerar bra. När jag var i Oslo var Henrik både på träning med Åke och Bibbi där de tränade skott och stadga samt på hundkurs med Eva-Karin och båda gångerna hade det gått jättebra och Eva-Karin tyckte att det var stor skillnad så det känns ju jättekul!

I helgen har vi tapetserat om nya lägenheten. Jag tog tyvärr inga före-bilder men jag kan beskriva. Hallen var i en smutsbeige färg med ton av grönt. Sovrummet var grå-lila. Arbetsrummet var 90-tals blått och kök och vardagsrum var 90-tals gult. För de som inte kommer ihåg var färgskalan på 90-talet inte röd, gul, blå, och grön utan det var terracotta, gul med dragning åt orange och de blå och gröna färgerna var mörka samtidigt som det såg ut som att man hade blandat dem med lite vitt. Nu är den istället i fyra nyanser av vitt!

Henriks föräldrar kom ner för att hjälpa oss och det är för övrigt dem som sponsrat oss med tapetseringsbidrag. Tusen tack för både bidrag och hjälp med att få upp dem! Vi jobbade på bra och tapetserade hela lägenheten på två dagar. Jag var helt inne på att få allt klart så fort som möjligt så jag var dålig på att ta bilder men några få blev det. Vi ska dit med första flyttlasset idag och jag ska ta fler bilder då så får ni se. 

image485
Alltså Carin kommer inte att bli glad över att jag satte in denna bliden men jag tog inte så många så det fanns inte så mycket att välja på. Sorry! Den är iallafall från sovrummet.

image486
Här är vi klara och håller på att städa undan i vardagsrummet. 

image487

Kommentar från Elliott:
Alltså hur tråkigt kan man ha en helg! Husse och matte tog med mig till ett nytt ställe. Helt tomt var det och sjukt halt på golvet som husse och matte kvittrar om är i trä och så himla fint. Tacka vet jag plastmattegolv som man inte halkar på som vi har på det gamla stället. När vi kom dit brydde de sig inte om mig ett skvatt. De hade tagit med min biabädd och leksaker och tänkte att jag skulle klara mig själv. Provade några gånger att släppa ner bollen mitt framför dem när de höll på att sätta ihop IKEA-möbler men ingen ville leka ändå. Ibland gick de in i ett rum och satte en skiva för där nere så att jag såg dem men inte kunde komma in. Grymt taskigt! De sa att de trodde att jag skulle gegga runt i tapetklistret och målarfärgen eller bita i tapeterna. Men alltså hallå! Bara för att jag rev sönder en del tapeter, men de bara låg ju där på golvet och skräpade. Jag fick med andra ord sköta mig helt själv. Jag rev sönder lite kartonger och slip-papper, åt upp två hekto godis som de trodde de ställt tillräckligt långt in (inget godis kvar till dem, tji fick de!) och låg på golvet och körde mitt jag-är-så-uttråkad-så-att-jag-dör-yl (utan resultat såklart). När någon kom skrattade husse och matte åt mig för att jag inte visste vart dörren var. En gång kikade jag in i klädkammaren och en annan gång i sovrummet när det lät vid dörren. Bara för att de har varit här tidigare på visning och vet hur lägenheten ser ut. De envisades med att åka dit varje dag! Fast en av dagarna fick jag faktiskt komma hem till min kompis Fia som bor jättenära. Vi har varit grannar förut men hon flyttade och bor nu precis dit vi ska flytta. Det är bra. Vi busade jättemycket.