Yes!!!!

Första 1:an i öppen klass spår är härmed tagen!!! Det var dessutom ett ordinarie viltspår så nu har vi bara de rörliga kvar. Det var tre Goldens som gick, förutom Elliott var det Gilly och Kellie som båda två fick sina sista 1:or och nu kan titulera sig Svensk Viltspårschampion. Grattis till er! Solen sken och vi höll till vid Bäcksjön där det var jättefint så det blev en himla trevlig dag där alla var på gott humör.

Elliott gick jättefint verkligen, allt känns mycket bättre nu när jag förstått och förlikat mig med hans spårsätt. Tidigt i morse fick han cykla, sedan fick han bada och busa med Kellie innan vi tog en skogspromenad och efter 2 1/2 timmes väntan fick han börja spåra. När jag stannade bilen där vårt spår låg så ylade han där bak i bagageutrymmet, han var så taggad och visste precis vad han fått vänta på hela dagen. Han höll sedan en aningens bättre tempo tycker jag, det märktes att han fått göra lite innan. Spåret gick över olika terräng. Det började över blöt moss/myrmark, sedan blandskog innan vi gick in i barrskog och sista biten var det faktiskt klippor. Blev lite nervös där eftersom han aldrig spårat på klippor förut men det var ingen jättelång sträcka så det gick bra. Återgången var inte klockren utan han ringade en del innan han klurade ut det och fortsatte. Inga problem vid skottet förutom att Elliott blev lite orolig när Lars gick iväg och vi skulle stanna kvar (typiskt lillkillen). Spårtiden blev 15 minuter (en tid som jag är mycket nöjd med, Lars trodde dessutom att spåret kanske var en aning för kort så han gick verkligen lugnare).Så här blev domarens kritik:

"Tar an viltspåret i lämpligt tempo. Ringar V1, V2 och återgången V4, klarar den blodade V3 u.a. Spårar något kryssande men verkar hela tiden ha koll på hur spåret går. En mkt pigg och energisk hund som med mer rutin kommer att bli en utmärkt eftersökshund."

Domare: Lars Olofsson

Nu återstår bara de två rörliga. Henrik tyckte inte att vi skulle gå några mer spår i år när han fick höra att det kostade 300kr per spår men nu när det gick så bra så har han sagt att jag kan få gå ett till eller kanske två :)

På vägen hem hände något läskigt. En bit innan vi nått rondellerna på Ersboda (vi kom på 364 från Ersmark-hållet) så sprang det ut en hund på vägen framför bilen framför oss. I motsatt fil kom bil och lastbil. Den sprang ut mellan filerna så att bilen framför oss körde inte på den men den sprang in på våran fil igen och sprang sedan fram och tillbaka bakom bilen som saktat in/stannat innan den fattade rätt beslut och sprang tillbaka in i skogen. Hade den sprungit över till den andra filen hade den säkerligen blivit påkörd av lastbilen. Och eftersom den var bakom en bil så såg den ju inte bilarna som kom i andra filen så det var verkligen tur att den sprang in i skogen igen, kanske husse eller matte ropade. läskigt var det iallafall när man tänker på hur det kunde ha slutat.


Henrik var inte med när vi gick spåret så det blev inga kort tagna denna gång men här är ett från förra året!


Elliott och Kellie badar innan de gått sina spår.


Elliott och Kellie busar.


Kellie tyckte Elliott var lite för mycket ibland och tog sin tillflykt upp på bordet.


Numera SVCH!!! Ingrid med Gilly och Hanna med Kellie.


Kommentarer
Postat av: Hanna och kellie

Grattis till 1:a priset !! Nu har ni bara två kvar till championatet. Vilka fina kort ni har tagit. Tack själv för en trevlig dag !

Postat av: A-L

~~GRATTIS~~ i stora lass!

2008-08-18 @ 00:10:49
Postat av: Eva, Nisse o Terrace

Grattis! Kul att det gick så bra. Bara två kvar...



2008-08-18 @ 06:14:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback