Nu är Elliott Svensk Viltspårschampion!

Idag har vi gått vårt tredje viltspår i öppen klass och eftersom han fick en 1:a även på denna så är han nu SVCH Kullaskogens Morris - en viltspårschampion!!!

Det var en underbart vacker morgon med sol men ganska kallt och ganska blåsigt. När vi gick spåret snurrade han så mycket på ett ställe att jag trodde det var kört. Lars berättade senare att det var den svårare av de två "klurigheter" han lagt ut, en återgång på en hälla där vinden låg på. Men han klarade det och Lars som var domare var jättenöjd med hans spår vilket ju såklart känns jättekul! Han sa att han tyckte att han spårade mycket bättre denna gång än förra gången och att spåret denna gång var flera snäpp svårare än sist. Känns så bra att han de två sista spåren har fått riktiga utmaningar så att han verkligen bevisar att han kan!!! Spåret gick delvis genom ett fin-fint kantarell-ställe, gissa om det kliade i fingrarna......!

Domarens anteckningar:

Tar an spåret i lämpligt tempo. Sträcka 2: Får problem vid bergsklack pga kastvindar men klarar utan hjälp. Bra! Klarar vinklar och bloduppehåll u.a. Vinkel 4 återgång mkt svårt på hälla med kastvindar. Elliott tvingas tänka till, ringar om och klarar. Bra! Hittar och markerar tydligt klöven. En hund i stark utveckling. Kommer att bli superbra med mognad och mera rutin. Idag färdig vilstspårschampion!
Spårtid: 18min

Domare: Lars Olofsson, Dreverklubben


Ja, det var himla kul att det gått så bra hela vägen. Nu gäller det bara att hålla igång och få vara med på "riktigt" någon gång och kanske få gå på en älg som man vet är skjuten typ i lungan så att den inte gått så himla långt. Spännande! 

Annars är det personspår och lydnad som jag bestämt mig på att satsa fortsättningsvis i höst. Sök-kursen var vi ju tvungna att avanmäla  oss ifrån pga ekonomi (den var i Nordmaling och eftersom jag inte får ersättning för i somras så bestämde vi oss för att stryka den då det blir en del bensinkostnader.....). Umeå Brukshundsklubb verkar inte köra någon sök-kurs i höst och deras agilitykurs kom vi inte med på. Var först anmäld på GRKs agilitykurs men såg att vi skulle missa de två sista tillfällena och eftersom det bara var fyra träffas så kändes det lite väl mycket att missa. Så, tävlingslydnadskurs i Holmsund som det ser ut och bruksspårsträning själv eller med kompisar som jag hoppas vill träna. Han kan ju inte bara träna på att spåra matte-spår........

Efter spåret åkte vi ut till Åke och Bibbi på lunch och det var himla trevligt!!!! Tack Åke och Bibbi för en underbar eftermiddag! Elliott och lilla Lykka busade massor, hon är en riktigt liten tuffing! Vi avslutade med en promenad med hundarna i skogen. På vägen hem stannade vi till och gick till "Paradiset" (visst har jag berättat om det förut? Iallafall en av de vackraste platserna jag vet här kring Umeå, därav namnet Paradiset.) för att få vara lite mer utomhus denna underbara dag. Kryssade lite mellan bärplockarna och plockade lite (mer) svamp. 


På väg tillbaka från spåret. Å se vilket fint grepp han har om klöven denna apportör....hm.....han kör samma visa med dummisarna, längst, längst ut hålller han :)


Elliott var så trött att han inte orkade sitta upp för fotograferingen (se alla följande "efter spåret" bilder). Detta var helt ett av de svåraste spåret han gått!


Stolt kille!


Bär tillbaka klöven till bilen.....

Fina guldklimpen!!!


Mmm, min klöv.......


En stolt husse och en trött Elliott.


Mmm, får jag godisen du håller i handen snart....

Världens vackraste hund!!!


Här med!!!


Och här!


Och såklart här!

Kommentarer
Postat av: A-L,Cirrus&Mysak

Grattis igen! Jättefina bilder!

2008-08-31 @ 20:43:01
Postat av: Hanna

Stort Grattis till championatet !!!

Hälsningar Hanna och kellie

Postat av: Martine Hansen

Kjempegrattis :)

2008-09-02 @ 15:14:54
URL: http://www.hundene.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback