Första simturen

Ikväll åkte vi ut till Åke och Bibbi på simskola. Elliott har varit ut och plaskat i vattnet tidigare, samlat in pinnar och traskat runt men aldrig simmat. Nu var vi på en plats där det inte var långgrunt utan blev djupt efter någon meter. Det var även en kant ner till själva vattnet vilken var läskig i början tyckte killarna. Med var mamma Tuffa och Yra för att visa hur det skulle gå till samt för att hämta dummysar som hamnade för långt ut. Elliott var inte den enda nybörjaren utan Morris från valpkursen var oxå där.

image170
Så här såg det ut i början. Matte, matte jag nååååår inte!!! Elliott till vänster och Morris till höger.

image171
Men snart vågade Elliott sig ut och fick hämta lite längre varje gång. Sin första långa tog han när Bibbi kastade en dummy till Yra men Elliott kastade sig ut och hämtade den! Han blev snabbt väldigt tänd på detta nya roliga och gav sig iväg sig efter alla dummys som kastades och stod och spanade längs strandkanten efter nya dummysar.

image172
Morris vågade sig oxå ut men Elliott hade svårt att låta någon annan hämta. Här "hjälper" han till.

image173
Mamma Tuffa fick hämta några och Elliott simmade efter och "tog över" dummyn som mamma var snäll nog att släppa. Tuffa till vänster och Elliott till höger.

image174
Lilleman var så stolt varje gång han kom tillbaka. Ville inte lämna dummyn till matte utan sprang runt med den med svansen högt och visade Tuffa och Yra hur duktig han var.

image175
Det vi måste träna mycket på: att komam tillbaka och LÄMNA dummyn till matte. "Nä matte, den här är min. Du får simma ut och hämta en egen"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback